Minna Linja on Sodankylässä syntynyt (1978) taidemaalari. Linja asuu Vihdissä ja maalaa Veikkolan kartanon ateljeella. Hän valmistui Lapin yliopistosta Taiteen Maisteriksi vuonna 2017. Linja maalaa pääasiassa isoja abstrakteja ekspressiivisiä maalauksia öljyväreillä.

Punainen väri edustaa hänelle energiaa ja tahdonvoimaa, ja siinä on vahva positiivinen lataus. Pimeimmässäkin varjossa kytee sammumaton palo ja jano elämää kohtaan. Maalaaminen on Minna Linjalle ajattelua, vapautta, intohimoa. Mutta ennen kaikkea maalaaminen on hänelle kiitollisuutta. Väreillä hän haluaa ylistää juuri tätä hetkeä, ainutta joka on olemassa juuri nyt.

Minna Linja_Anna sen viedä II
Anna sen viedä II. Öljyväri kankaalle 2022.

Minna Linjan taidenäyttely “ANNA SEN VIEDÄ” on esillä Vihdin Kinon tiloihin avautuvassa Kinon Krouvissa. Näyttelyn teokset ovat hetkiä prosessista, joka saa useimmiten alkunsa pienestä, syvältä sisimmästä kumpuavasta ajatuksesta, tunteesta ja toiveesta. Tunne ja toive alkavat nousta esiin yhä useammin ja yhä voimakkaammin. Saatat kysyä, miten haluat elää, mitä kohti haluat kulkea? Suuria kysymyksiä, mutta niin tarpeellisia. Kun teet hyvälle tilaa, sitä alkaa tulvia kaikkialle. Tuo pieni ujo toive, voisitko antaa sen viedä?

Lisätiedot ja teostiedustelut:

Sähköpostilla: minnalinja@gmail.com

Instagramissa: @minnalinja

Facebookissa: Minna Linja Visual Artist