Pahantorjuja -elokuvajuhlan avajaiskonsertti

Aika: to 3.8. klo 19.00 – n. 20.00
Paikka: Vihdin kirkko, Vihdin kirkonkylä
Järjestäjä: Vihdin seurakunta

Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa

Pahantorjuja -elokuvajuhlan avajaiskonsertti – hyvän mielen elokuvamusiikkia uruilla soitettuna, urkurina Lasse Leppänen 

Kuljetustiedustelut Nummelasta Vihdin kirkkoon: 093478500 tai vihti.seurakunta@evl.fi 

Lisätiedot seurakunnan sivulta

Musiikkia Kinon aukiolla

perjantaina  4.8.2023

15.15-15.45: Soile Närhi, haitaristi 
ranskalaista chansonia, argentiinalaista tangoa ja leffamusaa

18.15-18.45: Tapio Viinikangas ja Linnea Nieminen

lauantaina  5.8. 2023

14.00-15.00: DJ Vesa, hyvän mielen musiikkia

16.15-16.45: Hiiden Laulu
Discomusiikkia kuoron laulamana. 

17.15-18.45: DJ Katiskot, leffamusaa

18.45-19.15: Viileä maa 
Folk-balladeja.

21.00-21.30: Mirva
Mirva laulaa kitaransa säestyksellä sydäntälämmittäviä covereita vuosien varrella matkaan tarttuneista kappaleista.

Vanhan elokuvakoneen taikaa

Aika: 4.8.2023 ja 5.8.2023 klo 17.00 – 22.00
Paikka: Niuhalan vanha kansakoulu, Kirkkoniementie 4, 03400 Vihti

Elokuvajuhlilla pääsee ihailemaan vanhoja elokuvakoneita. Esittelyssä on kaksi vanhaa elokuvakonetta: Zeiss Ikon Ernemann II vuodelta 1929 (valmistusmaa Saksa) ja Aga vuodelta 1956 (valmistusmaa Ruotsi).

Tapahtumassa esitetään vanhoja vuosikatsauksia 1960-luvulta. Lisäksi jännitämme, mitä pitää sisällään vihtiläisestä ulkohuussista löytynyt vanha filmikela. Ehkäpä tämäkin arvoitus ratkeaa!

Viereisessä tilassa Mikko Yli-Rosti esittelee vanhoissa Suomi-filmeissä esiintyneitä maataloustyövälineitä. Näyttelyn nimi on Kylvöstä satoon ennen koneiden aikaa.

Vuosikatsausesitykset perjantaina ja lauantaina klo 17, 19 ja 21. Vapaa pääsy!

Sekasointuja: Monologi L. Onervasta

Aika: 5.8.2023 klo 10:30 ja klo 12:45
Paikka: Kirja-Aitan talo, Niuhalanraitti 28, 03400 Vihti

Koskettava näytelmä aikansa radikaalista taiteilijasta

Sekasointuja kertoo runoilija L. Onervan dramaattisen kasvutarinan.

Monologiesitys kuvaa Onervan kamppailua lapsuuden traumojen, yhteisön odotusten ja itsenäistymispaineiden myllerryksessä.

Hilja Onerva Lehtinen (1882-1972) eli nuoruutensa aikana, jolloin naisten asema oli tiukasti rajattu, eikä tie taiteilijaksi ollut itsestäänselvä.

Monologiesityksessä kuullaan runoilijan sisäistä maailmaa, ja sukelletaan hänen nuoruuden haaveisiin, rakkauksiin sekä kipeisiinaikuistumisen ja kasvun hetkiin. Erityisesti Onervan elämää varjosti hänen mieleltään sairaan äidin epäselvä kohtalo, joka jätti jälkeensäparantumattoman haavan.

Sekasointuja kuvaa nuoren Onervan ristiriitaista mielenmaisemaa ja pohtii, mikä kannusti tätä runoilijanalkua tavoittelemaan unelmiaan jauskomaan itseensä vaikeista olosuhteista huolimatta? Ja ennen kaikkea, mikä teki nuoresta Hiljasta sen upean taiteilijan, jonka me tunnemmeL. Onervana?

Esityksessä kuullaan myös Onervan runoja, erityisesti hänen ensimmäisestä, 22-vuotiaana kirjoittamasta runokokoelmasta Sekasointuja, sekärunoista sävellettyjä klassisia lauluja.

Onervan roolissa nähdään sopraano Lotta Aakko. Teoksen säestää muusikko Jaakko Rosnell. Näytelmässä kuullaan Leevi Madetojan, Erik Satien sekä Aakon ja Rosnellin sävellyksiä.

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Niina Aho. Teoksen tuotanto Teatteri Saaga.

Esityksen kesto n. 60min.

Lisätietoa esityksestä: www.teatterisaaga.fi

Festari-karaoke

Aika: pe 4.8. ja la 5.8.
Paikka: Varikko-baari, Helsingintie 25, 

Jyväskyläläinen karaoke-emäntä Evi Salmelin on kiertänyt Suomea 26 vuotta. Karaokea on laulettu Evin johdolla ravintoloissa, palvelukodeissa ja monissa muissa erilaisissa paikoissa. Musiikin voima voi olla suuri ja yksi karaoken parhaista puolista on porukka, joka ottaa yksinäisenkin mukaan, eikä hyljeksi huonosti laulavaakaan.

Kuvataidekoulun Mediataiteen työpajan POP UP -näyttely

Aika: pe 4.8. klo 13 – 18, klo 13 avajaiset ja la 5.8. klo 12- 17 
Paikka: Luuhuone, Vihdin kirkonkylä, portaat Niuhalanraitilta
Järjestäjä: Vihdin kuvataidekoulu

Vapaa pääsy

Vihdin kuvataidekoulun mediataiteen työpajan oppilaiden kaksiosainen näyttely. 

Toisessa huoneista pääsee pelaamaan kadonneen kirjekyyhkyn etsimiseen liittyvää videopeliä: “Postitoimiston kirjekyyhkyt ovat kadonneet, ja sinun tehtäväsi on etsiä ja löytää ne. Liiku ja tutki pelin laajaa maailmaa ja ratko tiellesi tulevat pulmat, jotta onnistuisit tehtävässäsi. Onko pimeässä luolassa sittenkin jotain? Mitä kissalla on mielessä? Mihin kyyhkyt ovat kadonneet?”

Toisessa huoneista on nähtävillä kooste mediataiteen työpajan teoksista: videoesitykseen on koostettu mm. valokuvia, digitaalisia piirroksia ja animaatioita.  

Vihdin kuvataidekoulun mediataiteen työpajassa opiskelee 14 – 18 -vuotiaita taiteen harrastajia. Työpaja kuuluu syventävien opintojen vaiheeseen, jossa kuvataidekoulun oppilaat valitsevat itseä kiinnostavan suuntautumisalan. Mediataiteen työpajassa opiskellaan mm. valokuvausta, animaatiota, editointia, digitaalista piirtämistä ja pelintekoa. Vihdin kuvataidekoulu tarjoaa kuvataiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaan. Koulussa opiskelee noin 300 lasta ja nuorta.

Minkart-ikkunagallerialla Teemu Leinon taidenäyttely

Aika: 4.8. – 16.9.2023. Aina auki; valot päällä klo 8.00 – 21.00.
Paikka: Niuhalanraitti 23, 03400 Vihti, Kinoa vastapäätä.
Järjestäjä: Minkart – ikkunagalleria, galleristi Minka Heino

Teemu Leino on nummelalainen taiteilija ja sosiaalialan ammattilainen. Leinon teokset kuvaavat yhteiskunnan pimeitä puolia, ja ne nostavat esiin yksilöllisyyden erilaisia ongelmia. Jokaisen teoksen tarkoitus on johdattaa katsoja tutkimaan sisäistä minäänsä ja herättää ajatuksia siitä, millaiseen muottiin minä kuulun. Näyttely haluaa kyseenalaistaa sitä maailmaa, jolla katsomme itseämme ja ympäristöämme. Nykyajassa yksilökeskeisyys on keskiössä, mutta taiteilija haluaa välittää näyttelyn avulla empatian ja myötätunnon tärkeän sanoman.

Minkart – ikkunagalleria on kuvataiteen ammattilaisille, heidän töilleen ja teoksilleen tarkoitettu näyttelytila Vihdin kirkonkylässä. Vuosittaiseen näyttelykokonaisuuteen valitaan mukaan myös nuoria kuvataiteen alalle nousevia tekijöitä. Ikkunagalleria on perustettu vuonna 2020. Sen perustaja ja galleristi on vihtiläinen nykytaiteilija Minka Heino.

www.minkart.fi